Pod trenerskom palicom tandema Gavrilović – Medan realizovan je još jedan trening kamp Srpske triatlon unije za mladje kategorije. Domaćin je bio SC Park u Kragujevcu, uz trenersku asistenciju Marka Pavlovića iz Kluba ekstremnih sportova.
Pozivni kamp za takmičare kategorije mladih nada i nada, realizovan je poslednje nedelje septembra. U toku kampa izvršeno je merenje i vrednovanje rezultata na segmentima plivanja i trčanja. Triatlon kamp krunisan je završnim nastupom tri mešovite štafete na Kragujevačkom polumaratonu. To je ujedno bila i kontrolna trka na 5km za svakog pojedinačnog člana štafete.
Drugi u nizu kampova Razvojnog programa za perspektivne sportiste Srpske triatlon unije, okupio je protekle nedelje najbolje takmičare kategorije početnika. Sa vrhunskim trenažnim uslovima, domaćin je I ovoga puta bio grad Kragujevac.
Realizovani su sledeći trenažni zadaci :upoznavanje sa vežbama za korekciju tehničkih nedostataka u plivanju, tehnika vožnje bicikla u grupi, poligon spretnosti, rešavanje mehaničkih problema na biciklu, atletske vežbe i tehnika trčanja. Stručni rad upotpunio je trener ŠS Sportikus iz Beograda, Aleksandar Dimitrijević.

Naredni triatlon trening kamp biće organizovan u poslednjoj nedelji decembra u Sremskoj Mitrovici.
Uz podršku Evropske triatlon unije projekat ”Od talentovane devojcice do snažne takmičarke u triatlonu” okupiće najuspešnije devojčice Srpske triatlon unije, kako bi uz stručan rad usvajale nove specifične veštine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *