Kamp za talentovane devojčice
26. juna do 2. jula 2017.godine

STU “Sava” iz Sremske Mitrovice zajedno sa drugim klubovima, realizatorima programa za perspektivne sportiste u 2017. godini uz podršku Srpske triatlon unije realizuje PRVI trening kampa “Talented Three Girls” koji je usmerenom ka napredku razvoja devojčica u triatlonu. Ovaj program prepoznat je kao kvalitetna programska ideja i od strane Evropske triatlonske unije čija je podrška osnovica za realizaciju ovog kampa u Srbiji.

Od talentovane devojčice do snažne takmičarke u triatlonu
Sistem kampa za talentovane devojčice namenjen je uzrastu 12-19 godina, sa ciljem da one napreduju kroz jasno definisan program koji omogućava podizanje takmičarskog kvaliteta sa nivoa lokalnih klubova do nacionalnog i internacionalnog rezultata, i nastavak u zreloj seniorskoj karijeri. Identifikacija talentovanih devojčica i primarna selekcija za triatlon trening kamp izvršena je kroz standardizovan sistem testiranja i na osnovu plasmana na Državnom prvenstvu.
Kamp realizuju treneri Aleksandar Gavrilović i Ljudmila Medan.
Na dnevnom nivou edukacija i treninzi usmereni su ka razvoju specifičnih triatlonskih vestina. Cilj rada u kampu je realizaciono usmeren na:
– Balansirano i snažno plivanje na otvorenim vodama
– Takmičarska veština vožnje bicikla u kompetitivnoj grupi i razvoj velike kadence u kretanju
– Specifičnosti tehnike trčanja u triatlonu, trčanje nakon vožnje bicikla
– Ishrana u takmičarskom periodu i prirodna adaptacija na trening u multisporu
– Edukacija o pravilima takmičenja i ITU protokolima na internacionalnim nastupima
Kamp za talentovane devojčice u triatlonu kreira sigurno okruženje gde mlade dame mogu osetiti samopouzdanje za učenje novih sportskih veština. Rad na dnevnom nivou usmeren je ka otkrivanju performansi koje njihov talenat nosi. Kamp za talentovane devojčice Srbije biće organizovan 27.juna – 2.jula 2017.godine u Sremskoj Mitrovici. Završava se učešćem svih devojčica na takmičenju TRIATLON Sremska Mitrovica.

Kompletan promotivni letak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *