Dan uoči Državnog prvenstva u triatlonu u Beogradu uspešno je realizovano kontrolno merenje rezultata za mlađe kategorije. Uz odličnu tehničku podršku Triatlon saveza Beograda, deca iz takmičarski najaktivnijih klubova došla su da testiraju kvalitet sportskih rezultata u skladu sa savremenim svetskim tokovima. Uz veliku podršku Srpske triatlon unije koja prepoznaje značaj sistematičnog rada sa mlađim kategorijama perspektivnih sportista testiranje je obavljeno u atmosferi iskrenog entuzijazma i razvijene sportske kulture klubova učesnika: STU ,,Sava,, Sremska Mitrovica, TK ,,Mihajlo Pupin,, Beograd, TK ,,Tamiš,, Pančevo, TK ,,TriOgy Racing,, Novi Sad, TK ,,Sportikus,, Beograd, SUT ,,PaTriK,, Pančevo, TK ,,Dinamik,, Novi Sad.
Takmičarima uzrasta 12-16 godina merene su distance; plivanje 200m i trčanje 1500m dok je uzrastu 17-19 godina mereno je plivanje 400m i trčanje 3000m. Plivalo se na bazenu Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” dok je trčanje izmereno na atletskoj stazi stadiona ,,Rajko Mitić ,, u Beogradu. Testiranje su realizovali treneri Aleksandar Gavrilović, Ljudmila Medan i Aleksandar Dmitrović.
Uz nastup i plasmane na Državnom prvenstvu, rezultati testiranja biće osnovni kriterijum za izbor učesnika u razvojnim programima Srpske triatlon unije i reprezentativnim selekcijama.MarakanaTrcanjePlivanje 1TimPlivanje 2tablice za vrednovanje rezultata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *